fbpx
20 novembre 2017

Moors Magazine – Holly Moors – 03/2017

Aranis is een avontuurlijke Belgische folkband die je ook een avantgardistisch kamermuziekensemble zou kunnen noemen. Bassist en componist Joris Vanvinckenroye, pianist Pierre Chevalier, violiste Liesbeth Lambrecht, accordeoniste Marjolein Cools en fluitiste Jana Arks zijn samen gepassioneerd op zoek naar de grenzen, en maken daarbij verrassende combinaties.

Smells like Aranis is een album vol Nirvana-bewerkingen. Nirvana instrumentaal, op akoestische instrumenten, maar wel met een rock ‘n’ rollhouding gespeeld, met de juiste felheid dus. Maar er gebeurt ook iets anders met de muziek, want wat hier duidelijk wordt, in deze opmerkelijke arrangementen, die eerder tegen minimalistische kamermuziek aanhangen dan tegen traditionele folk, is dat de muziek van Nirvana kwaliteiten heeft die de rock overstijgen.

En dat is iets dat bijzonder is, dat een band je ineens heel anders naar muziek laat luisteren die je goed dacht te kennen, maar die nu toch nog een andere laag blijkt te herbergen dan je vermoedde. De composities van Nirvana (en eentje van Bowie, The Man Who sold the World) worden hier afgewisseld met vier minstens zo sterke composities van Vanvinckenroye, SLA 1, 3 4 en 5.
Een bijzonder mooi, melancholiek plaatje.

 


https://www.moorsmagazine.com/muziek/folk/smells-like-aranis-belgische-folkband-speelt-nirvana

Mot clé :
%d blogueurs aiment cette page :