fbpx
20 novembre 2017

Moors Magazine – Holly Moors – 01/11/2017

Fabian Beghin is een veelzijdige Belgische accordeonist en multi-instrumentalist. Hij is een avontuurlijke muzikant die steeds overal de grenzen opzoekt van de folk, de jazz, en de combinatie van die twee, en die daar dan graag ook nog wat wereldmuziek-elementen doorheen roert. Dat leverde in zijn eerdere bands als Turlu Tursu en Chouval Brass al geweldige energieke albums op waarin Beghin de gepassioneerde hoofdrol speelde.

Nu is er O’Steam, dat met een album komt dat de titel draagt Electric Folk Ballroom. Het gaat hier om stukken die zijn ontleend aan traditionele Keltische reels en jigs die door Fabian Beghin opnieuw gecomponeerd zijn. Drummer Ludo Legrand schreef voor twee nummers teksten, en de soundeffecten die je hoort worden veroorzaakt door de viool van Damien Chierici en Fabian Beghin’s accordeon die zijn aangesloten op FX pedalen – je hoort dus geen keyboards op dit album. Nicolas Dechéne speelt bas en gitaar en Beghin speelt naast de accordeon ook nog de “low whistle”.

Het resultaat is verbluffend, want je hoort hier Keltische muziek zoals je hem nog nooit eerder hoorde – deze band zoekt het avontuur en vindt het in traditionele muziek die volledig opnieuw wordt uitgevonden. Magnifiek!

 


https://www.moorsmagazine.com/muziek/folk/osteam-electric-folk-ballroom/

Mot clé :
%d blogueurs aiment cette page :