fbpx
15 novembre 2017

Moors Magazine – Holly Moors – 06/2017

De opmerkelijke combinatie van draailier en klarinet hebben we al eerder gehoord, want Valentin Clastrier en Steven Kamperman wisten met hun album Fabuloseries indruk te maken met hun weerbarstige, schurende, spannende muziek. Bij Tondo is van weerbarstigheid en schuren geen sprake, en bovendien hebben we hier te maken met een trio, want draailiervirtuoos Gilles Chabenat en klarinettist en doedelzakspeler Fred Pouget worden hier bijgestaan door gitarist Maarten Decombel.

Wat zij doen is lyrische muziek maken, met onverwachte tempowisselingen, en verrassende arrangementen. Elegante muziek, en geraffineerder dan je op het eerste gehoor misschien zou denken. Folk ontmoet jazz op een subtiele manier, en oude tradities klinken ook nog door. Mooie melodieën, gecombineerd met fraaie gelaagde structuren leveren alles bij elkaar toch buitengewoon spannende muziek op, zeker als je wat vaker luistert naar dit album, dat zoals gebruikelijk bij homerecords.be ook weer geweldig klinkt. Een absolute aanrader voor iedereen die wel houdt van avontuurlijke folkjazz-wereldfusie.

 


https://www.moorsmagazine.com/muziek/folk/tondo-trio-draailier-gitaar-en-klarinet/

Mot clé :
%d blogueurs aiment cette page :