Joris Vanvinckenroye
Other(s) album(s) : , Cycles , Songs from mirage , RoqueForte , Chansons pour la fin d'un jour , Made in Belgium , L'exil, refuge du barde , Made in Belgium II , Smells Like

Joris Vanvinckenroye (Lier, 1977)begon op 16-jarige leeftijd met contrabas in de muziekacademie van Lier. Hij werd in 2000 laureaat van Axion Classics. Hierna zette hij zijn muziekstudies verder aan het conservatorium van Antwerpen bij Lode Leire. Joris behaalde in 2005 de graad ‘meester in de muziek’ met ‘grote onderscheiding’. Hiernaast behaalde hij eerder in 2000 het diploma voor leerkracht secundair onderwijs (fysica, aardrijkskunde en wiskunde).
Joris is één van de oprichters en bezielers van Troissoeur; een groep die sinds het jaar 2000 een belangrijke plaats inneemt in het Vlaamse muzieklandschap. Hij speelde met Troissoeur een 400-tal concerten in binnen- en buitenland en nam met deze groep twee cd’s op die uitkwamen bij EMI. Joris werkte met deze groep samen met artiesten als Sandy Dillon, Daniel B, Satoshi Takeishi,…
In 2002-2003 werkte Troissoeur ook mee aan ‘Oerd’; een productie van ‘Het Paleis’ samen met actrice An de Donder.
In 2002 richtte hij de akoestische groep Aranis op waar hij ook alle muziek voor componeert.
Verder speelde Joris nog bij de eigenzinnige tangogroep Lunfardo en reisde hij als orkestmuzikant mee met het orkest van Robby Lakatos en Björk. Hij is ook actief met zijn solo- project BASta! waarmee hij in 2009 een debuut- CD uitbracht. Met BASta! speelt hij momenteel in binnen- en buitenland.
Als pedagoog geeft hij geregeld cursussen rond improvisatie en creativiteit (o.a. bij ‘Musica’, Jeugd en Muziek Vlaanderen en het Conservatorium van Kortrijk). In 2005-2006 werkte hij als stafmedewerker voor muziek bij Wisper vzw.