album\' picture
Add to cart


Caçamba - batendo cancelas  

In hun tweede album, Caçamba stelt nieuwe originele nummers voor; altijd geinspireerd op Braziliaanse ritmes, op jazz improvisatie en op verzorgde arrangementen en contrapunten die dienen als amalgaam aan dit repertoire, vol met raffinement.

De Braziliaanse Cerrado, met zijn folklore en legendes. Een wit zandpad die geen einde heeft, vol met oude boerderijen en hun houten poorten .. De tradities van de kust en het binnenland. Carnaval in Recife en in Rio, en een ritje in Brussel natuurlijk !! Het album "Batendo Cancelas" neemt u mee op reis, de ogen gesloten, in het midden van de Braziliaanse muzikale landschappen.

Het repertoire bestaat voornamelijk uit composities van gitarist Victor da Costa, zeer actief in de jazz Europese milieu en ook, met een titel van internationale bekende gitarist Boris Gaquère. En niet te minste, een versie van "Consolação" door Baden Powell en Vinicius de Morais.

De Rio de Janeiro geboren Claudio Rocha op saxofoon en fluit, is een voormalig lid van Sivuca groep. Osvaldo Hernandez, een constante figuur van het podia van het oude continent, is een erkend percussionist. Zij maken deel van het kwartet, met hun kostbare muzikale interventies.
Presse francophone
  • azzaroundmag.com by claude loxhay
  • L\'Avenir - J-P Goffin 30-05-2015
  • Présentation du CD « Batendo Cancelas » by muziekpublique.be