fbpx
5 février 2019 ALEGRIA e LIBERTA – moors magazine

ALEGRIA e LIBERTA – moors magazine

De mannen zorgen voor de instrumentale begeleiding – accordeonvirtuoos Didier Laloy, subliem gitarist Maarten Decombel en gedreven tamburellospeler Carlo Rizzi. Maar de sterren zijn hier, bij Alegria e Liberta, de vrouwen – de fenomenaal mooi zingende veterane Lucilla Galeazzi, die bij het gezelschap L’Arpeggiata van Christina Pluhar ook al geregeld voor kippenvelmomenten zorgde en die bij de heruitvoering van Bella Ciao een centrale rol vervulde, en die hier zorgt voor het Italiaanse lied.

Ialma is gespecialiseerd in de Galicische meerstemmige zang, en die combinatie zorgt ook hier weer voor de nodige kippenvelmomenten – Bella Ciao krijgt hier een magnifieke nieuwe uitvoering, maar dat is niet het enige liedje dat gaat over de kracht van vrouwen, vrouwen die elkaar moed inspreken, of die weerstand bieden tegen de dictatuur. De energie en de kracht die uit al die liedjes barst maakt dit tot een buitengewoon inspirerend album, die zonder meer goed is voor een gratis adrenalinekick.

Veronica Codesal, Natalia Codesal, Eva Fernadez en Marisol Palomo vormen samen Ialma – ze zingen niet alleen maar spelen ook alle vier percussie. Als Ialma waren ze al goed, maar samen met Lucilla Galeazzi stijgen ze tot onwaarschijnlijke hoogten. En met de drie sublieme en gepassioneerde begeleiders erbij zit het ook helemaal goed. Een magnifiek, geweldig album. Een absolute aanrader.

 

 


https://www.moorsmagazine.com/muziek/wereldmuziek/alegria-e-liberta/

Mot clé :
%d blogueurs aiment cette page :