fbpx
30 novembre 2018 Moors Magazine – GanSan – The African Way of Life

Moors Magazine – GanSan – The African Way of Life

Gansan is een Belgische band die jazz en Afrikaanse muziek combineert tot een vorm van wereldfusie die bijzonder vrolijk stemt. Vier Belgische musici op saxofoons, gitaar, bas en drums met drie gasten, twee uit Benin op percussie en trompet en zang, een uit Burkina Faso op ngoni en zang. De jazz overheerst meestal, maar je hoort dat hier een ontmoetingsplaats gecreëerd is waar samen muziek gemaakt wordt in de beste jazztradities – samen al improviserend elkaars wereld verkennen en met elkaar iets nieuws in elkaar steken.

De muziek van Gansan is energiek, opgewekt, dansbaar, spannend en toegankelijk. Het is toch altijd weer mooi om te horen hoe de muziek steeds opnieuw laat horen dat de multiculturele wereld al lang bestaat en zelfs een enorm succes is, want ook hier hoor je weer dat de inspiratie die de verschillende culturen aan elkaar overbrengen enorm verrijkend werkt en tot geweldig energieke muziek leidt. Luisteren!

https://www.moorsmagazine.com/muziek/wereldmuziek/gansan-the-african-way-of-life/

Mot clé :
%d blogueurs aiment cette page :