fbpx
22 juin 2018

ccma.cat – Primera cançó de Valtonyc des que va marxar: versiona l’himne antifeixista “Bella Ciao”


Aquesta versió de l’himne antifeixista de la Segona Guerra Mundial inclou les veus de cinc dones i la veu del mateix Valtonyc, que canta en català i castellà

El raper mallorquí Valtonyc ha penjat a les xarxes la seva primera cançó des que va marxar a Bèlgica per evitar la presó. Es tracta d’una versió del clàssic italià “Bella Ciao”, un himne antifeixista de la Segona Guerra Mundial, en la que defensa la llibertat d’expressió.

Valtonyc canta en català i castellà acompanyat de cinc veus femenines. La cançó fa referència a la memòria històrica de les víctimes de tota dictadura i en favor a la llibertat d’expressió i de creació, segons defensa el raper:

“Per la llibertat d’expressió, de creació, perquè la veu no la poden parar ni reixes ni parets, per la llibertat artística, ideològica, la de tots (…). La desigualtat social és molt més violenta que qualsevol cançó.”

El raper mallorquí, que l’ha difós a través de la plataforma “Ni un pas enrere’, ha fet la peça musical amb la productora belga Homerecords.be, que té seu a Lieja, la qual cosa confrimaria que és a Bèlgica.

Valtonyc va marxar d’Espanya després que la justícia espanyola va condemnar el cantant mallorquí a tres anys i mig de presó per enaltiment de terrorisme, calúmnies i injúries a la Corona per les seves cançons.

El raper havia de començar a complir la condemna a partir del 24 de maig, però no es va presentar a la presó. Llavors l’Audiència Nacional va dictar una ordre de detenció nacional, europea i internacional perquè sigui lliurat i pugui complir condemna.

El mallorquí té com a advocat Gonzalo Boye, un dels lletrats que representa l’expresident Carles Puigdemont i els exconsellers que són a Bèlgica. Boye va indicar recentment que Valtonyc faria aviat una aparició pública al país on s’ha instal·lat per exposar la seva situació.

https://www.ccma.cat/324/valtonyc-publica-la-primera-canco-des-que-va-marxar-a-belgica-una-versio-del-bella-ciao/noticia/2862602/

Mot clé :
%d blogueurs aiment cette page :