fbpx
12 décembre 2017

Moors Magazine – Holly Moors – 12/2017

Tristan Driessens is een Belgische oud-speler, die als kind van een reizende familie een tijd in het zuiden van Europa woonde, waar hij de Oriëntaalse oud leerde bespelen. Hij studeerde verder in Istanbul en richtte later het Turks-Belgische Lámekán-Ensemble op. Verder ging hij op muzikale onderzoekingsreis in de Balkan, Griekenland, Oosterse muziek en de modale jazz. Al die invloeden komen samen in het Soolmaan Quartet (inmiddels Quintet), waar grenzen wegvallen en er een unieke vorm van wereldfusie ontstaat waarin Istanbul doorklinkt (de tweede helft van de plaat heet niet voor niets “Istanbul Sketches”), maar waarin je ook de vrijheid en de improvisatie van de jazz hoort, terwijl je op andere momenten bijna aan moderne klassieke muziek moet denken. Melodieus, melancholiek, en vooral heel erg mooi. Muziek voor avontuurlijke luisteraars die niet van grenzen houden. Een grenzeloos en tijdloos meesterwerkje.


https://www.moorsmagazine.com/muziek/wereldmuziek/soolmaan-quartet-letters-to-hardenber

Mot clé :
%d blogueurs aiment cette page :