fbpx
20 novembre 2017

Moors Magazine – Holly Moors – 01/2017

Het onvolprezen Luikse platenlabel Homerecords.be is altijd goed geweest in het bij elkaar brengen van onverwachte muzikale werelden. In dit geval gaat het om de Braziliaanse gitarist, zanger en componist Osman Martins en de percussionist Osvaldo Hernandez die een samenwerking aangingen met het strijkkwartet Quatuor MP4 en de bijzondere arrangeur Pierre Slinckx. Die samenwerking leidde al tot een aantal succesvolle concerten, en uiteindelijk tot dit verbluffend mooie album.

Martins en de strijkers laten horen dat hun twee werelden niet alleen mooi samengaan, maar dat er ook een klein wonder gebeurt – hun muziek wordt er mooier van. Het is Braziliaans, dat is duidelijk, maar het is ook Westerse kamermuziek, met een vleug minimal music er doorheen schemerend, en er wordt zo geïnspireerd gespeeld dat je als luisteraar steeds op het puntje van je stoel zit – spannende muziek dus. Maar ook prachtig melancholieke muziek waarin je je helemaal kunt verliezen. Mooi mooi mooi, en steeds mooier wordend ook nog.


https://www.moorsmagazine.com/muziek/wereldmuziek/osman-martins-en-quatuor-mp4-braziliaanse-gitarist-strijkers/

Mot clé :
%d blogueurs aiment cette page :