fbpx
18 août 2017

Melike Tarhan

Melike’s roots lie in the soil of the Turkish town Emirdag, but she grew up in Belgium. Turkish music was never far away though, and when she started developing her own musical style, she felt the need to understand her background music better. Chasing this goal she moved to Berlin for a while, and worked with experimental singer Claudia Herr. Back in Belgium she studied with singing teacher Mireille Capelle at the Royal Conservatory in Ghent. From these diverse influences her own sound has come to life, and so far it has been expressed on two cd’s: Melike – Macar, Longdistance, Harmonia Mundi and Tri A Tolia – Zumurrude, Homerecords.be, both internationally well received. She has been on stage with – among others – Merdan Taplak, het Muziek Lod, Dirk Brossé. She can be heard in various film, music and theatre productions as well (such as Nic Balthazar’s new monologue Neeland).
———-

———-
Melike heeft haar roots in het Turkse Emirdag maar groeide op in België. De Turkse muziek was echter nooit ver weg, en toen ze zichzelf muzikaal begon te ontwikkelen, groeide haar behoefte om zich daar verder in te verdiepen. Om de essentie ervan na te jagen, woonde ze een tijdje in Berlijn, waar ze onder meer werkte met de experimentele zangeres Claudia Herr. Terug in Gent studeerde ze zang bij Mireille Capelle aan het Koninklijk Conservatorium. Uit de diverse invloedsferen die haar vormden, kwamen al twee cds voort: Melike – Macar, Longdistance, Harmonia Mundi en Tri A Tolia – Zumurrude, Homerecords.be, die internationaal zeer goed werden ontvangen. Ze trad op met o.a. Olla Vogala en La Caccia en is te horen op diverse albums, o.a. met Merdan Taplak, het Muziek Lod, Dirk Brossé. Ze is ook te horen in film-, muziek- en theaterproducties (o.a. Nic Balthazar’s monoloog Neeland).

%d blogueurs aiment cette page :