fbpx
18 août 2017

Louis Favre

Louis Favre, born and raised in southern France, started his musical career on the accordion, then switches to drums and, later on, discovers the magical world of jazz and improvisation. He moves to Belgium, where he studies at the Lemmens Institute in Leuven with Dré Pallemaerts and Pierre Van Dormael who encourage him to develop his own style. Right now he’s working with a bunch of musicians, hailing from very different backgrounds: the jazztrio Gratitude (with Jeroen Van Herzeele), the fragile universe of Maarten Decombel, pop-singer Selah Sue and Ghost Before Atlantic, a duo that plays music to films from the twenties. In addition, he accompanies Humanités Danse (classic and contemporary dance) in Louvain-La-Neuve and leads the percussion band Fanfakids.

———-
Louis Favre découvre la musique dans le sud de la France. Il explore l’accordéon, la batterie, l’improvisation et le jazz puis se perfectionne en Belgique, au Lemmensinstituut de Louvain. Dré Pallemaerts et Pierre Van Dormael l’aident à trouver sa propre voie. Depuis il collabore avec des artistes venant d’horizons variés : le trio de jazz Gratitude (avec Jeroen Van Herzeele), la musique fragile de Maarten Decombel, la chanteuse pop Selah Sue, Ghost Before Atlantic, un duo qui revisite les films muets des années 20.
Il accompagne également les Humanités Danse (classique et contemporaine) de Louvain-La-Neuve et dirige un ensemble de percussions, les Fanfakids.
———-
Louis Favre, geboren in Zuid-Frankrijk, start zijn muzikaal traject op accordion, schakelt later over op drums en ontdekt korte tijd later de wondere wereld van de jazz en improvisatie. Hij verhuist naar België, waar hij studeert aan het Lemmensinstituut in Leuven met Dré Pallemaerts en Pierre Van Dormael die hem aanmoedigen om zijn eigen stijl te ontwikkelen. Sindsdien werkt hij samen met een waaier aan muzikanten, uit heel verschillende hoeken: het jazztrio Gratitude (met Jeroen van Herzeele), de fragiele muziek van Maarten Decombel, popzangeres Selah Sue en Ghost Before Atlantic, een duo dat stomme films begeleidt uit de jaren twintig. Daarnaast is hij begeleider bij Humanités Danse (klassieke en hedendaagse dans) in Louvain-La-Neuve en leidt hij de percussieband Fanfakids.

%d blogueurs aiment cette page :