fbpx
18 août 2017

Dree Peremans

Dree (*1983) followed lessons by a Dutch trombonist Jack Coenen at the Kunsthumaniora in Antwerpen (Belgium). Later he was taught by a trumpetist Serge Plume in the Lemmensinstituut in Leuven (Belgium), by Marc Godefroid in Gent (Belgium) and for the moment he follows lessons by Lode Mertens.

He has followed a number of workshops by musicians such as Mark Nightingale, Peter Herbolzheimer, Billy Hart, John Ruocco, Maria Schneider, Erwin Vann…

He profiles himself as a freelancer on Belgian jazz, pop and theatre scene and played with Lalalover, Buscemi, The Free Breathing Ensemble, Remise à neuf Ensemble, the big-band of the Conservatory of Antwerpen, Tricycle and many others. Last summer he shared the podium with Laïs and RUM with the project “Thalassa Thalassa!”.

As a section trombonist he has experience with several groups, in various styles and he recorded with Starflam, Four on Six and Vaya Con Dios.

He is also very active with his current groups; singer/pianist Mira Bertels, a ‘free funk’ ensemble Junctions as well as a hip hop line-up HUMb.

Meanwhile he started on an own project; a post-bop line-up Rebirth Collective who plays jazz the way it sounded in the 50’s, respecting and revalueing the swing aspect.

Some highlights of his career by now are the participation and the recording of Peter Hertmans 6-tet as well as the concerts with the bass player Chiris Mentens’ line-up Jazzvan.

———-

———-
Dree Peremans (*1983) heeft drie jaar jazz-opleiding genoten in de kunsthumaniora van Antwerpen, waar hij les kreeg van de Nederlandse trombonist Jack Coenen. Daarna heeft hij een jaar les gevolgd bij trompettist Serge plume in het Lemmensinstituut te Leuven, in Gent bij Marc Godefroid, en momenteel volgt hij les bij Lode Mertens. Verder heeft hij ook nog tal van workshops kunnen volgen bij mensen als Mark Nightingale, Peter Herbolzheimer, Billy Hart, John Ruocco, Maria Schneider, Erwin Vann…

Hij profileert zich vooral als free-lancer in de Belgische Jazz-, Pop- en theaterscène. Zo heeft hij veel ervaring opgedaan bij o.a. Lalalover, Buscemi, ‘The Free Breathing Ensemble’ (o.l.v. bassist Martijn Van Buel), het ‘Remise à neuf’-ensemble (o.l.v. pianist/broer Wannes Peremans), de big-band van het conservatorium van Antwerpen (o.l.v. Kurt van Herck), ‘Tricycle’ (o.l.v. accordionist Tuur Florizoone) en vele andere. Afgelopen zomer stond hij nog op het podium met laïs en RUM met het project ‘Thalassa Thalassa!’.

Op vlak van puur sectiewerk heeft hij ervaring op gedaan bij verschillende groepen met uiteenlopende genres. Als sectie-trombonist heeft hij reeds opgenomen voor onder meer STARFLAM, Four on six, Vaya con dios,… Maar ook met zijn eigen vaste groepen is hij heel bedrijvig. Zo is hij een vaste waarde in zowel de groep van kleinkunst-zangeres/pianist Mira Bertels als in het ‘free funk’ ensemble JUNCTIONS. Met de Antwerpse hip-hop-formatie ‘HUMb’ is hij allicht al het langst bezig geweest.

Onlangs heeft hij ook nog de ‘post-bop’ formatie ‘REBIRTH COLLECTIVE’ uit de grond gestampt. Een groep die onder zijn leiding onversneden jazz speelt zoals die in de jaren ’50 klonk, bij wijze van revalorisering van het swing-idioom.

Enkele hoogtepunten zijn de deelname in het Peter Hertmans 6-tet, de CD-opname, zowel als de optredens met ‘JAZZVAN’, een formatie van bassist Chris Mentens.

%d blogueurs aiment cette page :