fbpx
25 février 2011

Goe Vollek – Antoine Légat

Kan je kwaad zijn op een trio dat geestige wereldmuziektitels bedenkt als United Kottbular (met dank aan een Zweedse meubelketen!), Alap Sabam Hussein of Turban Dance Squand? Het helpt natuurlijk dat het goed op mekaar ingespeeld drietal er voor de derde maal op rij in slaagt een cd aft e leveren die indruk maakt door het hoog technisch peil.

Geen wonder: accordionist Fabian Beghin, slagwerker Etienne Plumer en bassist Nicolas Dechêne kunnen met hun gecombineerde cv’s zowat een gans nummer van Goe Vollek! vullen. Beghin voegt er, naast de melodica, op deze cd de dromerige bansuri aan toe. Hij heeft zich immers tijdens een eerder verblijf in India verdiept in deze bamboefluit.

De zang van vorige cd blijft (misschien wel daarom) achterwege. The all weathers country (ja, zo geschreven) verwijst natuurlijk naar onze nationale driehoek, maar put eens te meer in de folktradities van de hele wereld, zij het ditmaal via eigen composities.

“Van Braziliaanse forro over Italiaanse tarantella en Zweedse folk tot Oosterse maqams” zo zou de ondertitiel kunen luiden, maar het resultaat leunt met zijn copmlexe, steeds wisselende ritmes, zijn grillige composities en het constant soleren, ook binnen het begeleiden (die baslijnen en drumpatronen!), natuurlijk veel meer aan bij de jazz dan bij de folk, dichter bij Aka Moon dan bij de boombals. ‘The all weathers country’ eist veel van de luisteraar maar dat wordt dubbel en dik beloond.

Goe Vollek!
2011/2
Antoine Légat

Mot clé :
%d blogueurs aiment cette page :