fbpx
20 mars 2010

New Folk Sound – Luther Zevenbergen

Wie Ici Maintenant la pouf hoort, de tweede cd van het Brussels/Waalse kwintet, kan zich moeilijk voorstellen dat er deze zomer ook maar één festival is dat ze niet op haar programma wil hebben. Met een aanstekelijke mix van West-Europese folk, jazz, Balkan, circusmuziek, ska en nog veel meer, passen ze moeiteloos in de meest uiteenlopende line-ups. Maar denk niet dat de groep louter feestmuziek maakt. Want naast de ritmesectie en de opzwepende accordeon van Julien de Borman, weten de violist en saxofonist melodieën neer te leggen vol weemoed en melancholie. Net als je na een aantal uptempo nummers toe bent aan iets nieuws, trekt de groep met evenveel gemak een andere sfeer binnen, zoals met een gedragen nummer als Ajde Jano. Mocht wereldmuziek tegelijkertijd traditie en hedendaags betekenen, of dorps en kosmopolitisch, dan is Turdus Philomelos het schoolvoorbeeld.

Luther Zevenbergen
New Folk Sound Juin/Juillet 2010

Mot clé :
%d blogueurs aiment cette page :