18 août 2017

Maarten Decombel

From the start, Maarten Decombel (1981) was extremely hungry for all kinds of music.
He plays/forms his first chords at the age of nine, discovers the folkguitar as a teenager and then studies classical guitar at the conservatory with Yves Storms, alongside jazzguitar. He’s currently involved in his own bands like Snaarmaarwaar and Göze as well with Naragonia Quartet and MANdolinMAN. Recently, he’s been working with his own trio that recorded the album “October Sunrise” for the label homerecords.be. In the past he has worked with Griff, Rémi Decker, Urban Trad, Christian Merveille and Les Tisserands. His concerts have taken him all over Europe, also to Canada, China and Japan. His style can be described as a unique combination of pumping energy and subtle lyrique. Maarten is often in demand as teacher of folkguitar/ensemble and he also teaches at the music academy of Deinze.

———-
Depuis son plus jeune âge, Maarten Decombel (1981) est gourmand de musique. Il commence à jouer à l’âge de neuf ans, découvre la guitare folk à l’adolescence et étudie la guitare classique (chez Yves Storms) ainsi que la guitare jazz au conservatoire. Il joue aujourd’hui dans ses propres projets : Snaarmaarwaar & Göze mais également dans Naragonia Quartet et MANdolinMAN. Il a, par le passé, été actif dans plusieurs formations : e.a. Griff, Rémi Decker, Urban Trad, Les Tisserands, Christian Merveille… Ses concerts l’ont mené partout en Europe, en Chine, au Canada, au Japon… On pourrait décrire son style comme la combinaison unique d’une « énergie pulsante » et d’un « lyrisme délectable ». Il anime régulièrement des stages de guitare folk et d’ensemble et donne cours à l’académie de musique de Deinze.
———-
Maarten Decombel (1981) is al van kindsbeen af een muzikale veelvraat. Hij begint te spelen op zijn negende, ontdekt als puber de folkgitaar en studeert aan het Hoger Conservatorium klassieke gitaar bij Yves Storms en jazzgitaar. U kunt hem aan het werk zien als snarenman bij zijn eigen bands Snaarmaarwaar en Göze, maar evengoed bij Naragonia Quartet en MANdolinMAN. Sinds kort speelt Maarten ook met zijn eigen trio, waarmee hij de cd “October Sunrise” opnam voor het label Home Records. In het verleden was hij o.a. actief bij/met Griff, Rémi Decker, Urban Trad ,Les Tisserands, Amorroma, Christian Merveille. Hij heeft een vijftiental cd’s op de teller en zijn concerten brachten hem overal in Europa, China, Japan en Canada. Zijn stijl valt het best te omschrijven als een unieke combinatie van pompende energie en zachte lyriek. Maarten geeft vaak folkstages en is lesgever aan de muziekacademie van Deinze.

%d blogueurs aiment cette page :